Nieuws

# Cool!Tango is ook dit schooljaar weer acceptant van de Cultuurkaart.

# Scholen kunnen bij Cool!Tango terecht voor workshops en cursussen op alle niveaus.

# De nieuwe website is in de lucht en daar zijn we trots op!

# It takes two to tango dat weet iedereen, maar hoe zit dat precies?

# Cool!Tango vind je ook op Facebook en Linkedin.

Reacties

“Het is net als toveren!!!”

“Het was te merken hoe spannend het is elkaar echt aan te gaan voelen.”

“Maar dan gaan we toch botsen?”

“Het lijkt veel makkelijker als de leider aanwijzingen geeft en nee schudt. Maar als het lukt dat niet te doen en samen te bewegen, voelt het spectaculair. We kunnen het! We snappen elkaar!”

“Ja maar voelen kan ik niet, want we leren hier op school de hele dag om te denken met ons hoofd!”

“Je leert rekening te houden met je danspartner en met andere paren op de dansvloer.”

“Leuk om te merken wat een verschil het maakt wie je tegenover je hebt. En dat de tango dansen echt iets is wat tussen twee mensen gebeurt.”

“We hebben onze doelstellingen gehaald: onze leerlingen hebben in een veilige sfeer gewerkt aan sociale vaardigheden, rekening gehouden met elkaar en samengewerkt. Ze hebben kennis gemaakt met tango en durfden op te treden voor de groep.”

Argentijnse tango op school

Bij Cool!Tango staat het ontwikkelen van creativiteit en vooral de sociale competenties van jongeren centraal. Leerlingen maken op een speelse en laagdrempelige manier kennis met de Argentijnse tango. Ze leren rekening leren houden met hun danspartner en met de anderen op de vloer. Bovendien overwinnen ze ongemerkt hun aanvankelijke vrees om een ander aan te raken en met iemand samen te dansen. Dat vergt niet alleen een veilige sfeer, maar ook een portie lef en de wil om samen te werken.

Durven te improviseren

Iedere workshop begint met een warming-up. Daarna tovert Cool!Tango de in de ogen van veel jongeren ‘stoffige’ Argentijnse tango om tot een onverwacht bruisende en speelse variant. In tegenstelling tot de stijldansvariant draait het bij Cool!Tango om improvisatie.

Cool!Tango heeft een didactische methode ontwikkeld waardoor de dans makkelijk te leren is. Daardoor maken leerlingen al snel eigen combinaties van passen en improviseren ze op het ritme van de muziek. Bovendien zijn de workshops een leerzame kennismaking met de rijke tangocultuur die naast de dans vooral ook uit muziek en poƫzie bestaat.

 

CKV workshops

Er zijn verschillende mogelijkheden om Cool!Tango op uw school in te zetten: als losse workshop (bijvoorbeeld op een culturele dag), als invulling van CKV-lessen, als project (bijvoorbeeld geschiedenis-, aardrijkskundedocenten besteden aandacht aan Argentiniƫ en de tango), of als cursus (bijvoorbeeld in het kader van buitenschoolse of Brede School activiteiten).

Uiteraard is Cool!Tango Cultuurkaartacceptant. De ervaring leert dat Cool!Tango elk type leerling van elk leerjaar van elk onderwijstype veel te bieden heeft.

Als u wilt dat ook uw leerlingen het plezier van Cool!Tango ontdekken, neem dan contact op.