Nieuws

# Cool!Tango is ook dit schooljaar weer acceptant van de Cultuurkaart.

# Scholen kunnen bij Cool!Tango terecht voor workshops en cursussen op alle niveaus.

# De nieuwe website is in de lucht en daar zijn we trots op!

# It takes two to tango dat weet iedereen, maar hoe zit dat precies?

# Cool!Tango vind je ook op Facebook en Linkedin.

Reacties

“Het is net als toveren!!!”

“Het was te merken hoe spannend het is elkaar echt aan te gaan voelen.”

“Maar dan gaan we toch botsen?”

“Het lijkt veel makkelijker als de leider aanwijzingen geeft en nee schudt. Maar als het lukt dat niet te doen en samen te bewegen, voelt het spectaculair. We kunnen het! We snappen elkaar!”

“Ja maar voelen kan ik niet, want we leren hier op school de hele dag om te denken met ons hoofd!”

“Je leert rekening te houden met je danspartner en met andere paren op de dansvloer.”

“Leuk om te merken wat een verschil het maakt wie je tegenover je hebt. En dat de tango dansen echt iets is wat tussen twee mensen gebeurt.”

“We hebben onze doelstellingen gehaald: onze leerlingen hebben in een veilige sfeer gewerkt aan sociale vaardigheden, rekening gehouden met elkaar en samengewerkt. Ze hebben kennis gemaakt met tango en durfden op te treden voor de groep.”

Maatwerk

Cool!Tango geeft sinds 2006 workshops en cursussen aan leerlingen uit alle leerjaren van het speciaal onderwijs, vmbo, havo, vwo, mbo, hbo en wo. Afhankelijk van de wensen van scholen duren workshops van 40 tot 120 minuten. Een cursus bestaat uit 4 tot 12 lessen van 60 tot 90 minuten. Ook is het maken van een choreografie een mogelijkheid. De lessen vinden plaats in een klaslokaal, gymzaal, kantine, of in een Argentijnse tangoschool in Rotterdam. De prijs is afhankelijk van het aantal klassen en de duur van de lessen. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

 

Didactiek

Het didactisch uitgangspunt van Cool!Tango is dat jongeren met een 'voordoe-nadoe-aanpak' meestal veel sneller soepele bewegingen kunnen maken dan volwassenen. Door de Cool!Tango-docenten na te doen leren jongeren al snel hoe ze samen kunnen dansen op de muziek.

In de Cool!Tango-aanpak staat de ontwikkeling van muzikaliteit, creativiteit en sociale vaardigheden van jongeren centraal. In de lessen ligt de nadruk op rekening met elkaar houden en op een prettige, ontspannen manier samen bewegen. Leiden en volgen door het aanbieden en innemen van ruimte geeft al snel een plezierige samenwerking.

 

Verrijking

Cultuureducatie sluit aan bij de belevingswereld van leerlingen. Daarnaast verrijkt Cool!Tango die wereld door leerlingen kennis te laten maken met een cultuurvorm die de meesten nog niet kennen.

Een losse workshop is een leuke kennismaking met tango. Een cursus Cool!Tango biedt verdieping. De nadruk ligt op muzikaliteit en het improvisatievermogen. Leerlingen leren tempowisselingen gebruiken en kunnen verschillende losse danselementen combineren tot hun eigen dans.

Bij een Cool!Tango-choreografie werken leerlingen intensief naar een uitvoering toe. De groep smeedt losse tango-elementen aaneen tot een productie. Er is daarbij aandacht voor dramatische middelen als positionering op het podium, presentatie en het gebruik van attributen.