Nieuws

# Cool!Tango is ook dit schooljaar weer acceptant van de Cultuurkaart.

# Scholen kunnen bij Cool!Tango terecht voor workshops en cursussen op alle niveaus.

# De nieuwe website is in de lucht en daar zijn we trots op!

# It takes two to tango dat weet iedereen, maar hoe zit dat precies?

# Cool!Tango vind je ook op Facebook en Linkedin.

Reacties

“Het is net als toveren!!!”

“Het was te merken hoe spannend het is elkaar echt aan te gaan voelen.”

“Maar dan gaan we toch botsen?”

“Het lijkt veel makkelijker als de leider aanwijzingen geeft en nee schudt. Maar als het lukt dat niet te doen en samen te bewegen, voelt het spectaculair. We kunnen het! We snappen elkaar!”

“Ja maar voelen kan ik niet, want we leren hier op school de hele dag om te denken met ons hoofd!”

“Je leert rekening te houden met je danspartner en met andere paren op de dansvloer.”

“Leuk om te merken wat een verschil het maakt wie je tegenover je hebt. En dat de tango dansen echt iets is wat tussen twee mensen gebeurt.”

“We hebben onze doelstellingen gehaald: onze leerlingen hebben in een veilige sfeer gewerkt aan sociale vaardigheden, rekening gehouden met elkaar en samengewerkt. Ze hebben kennis gemaakt met tango en durfden op te treden voor de groep.”

Jongeren en tango

Cool!Tango is opgericht in 2005 door Hendrik Jan van Rijswijk met als ideaal om jongeren kennis te laten maken met de Argentijnse tango. Sindsdien hebben duizenden leerlingen workshops en cursussen van hem gehad. Hendrik Jan geeft de lessen altijd met een ervaren danspartner. Cool!Tango heeft lessen verzorgd voor het Cultuurtraject van het KCR, het Montessori Lyceum, de Wolfert van Borselen, het Marnix Gymnasium en Melanchton in Rotterdam, het Nuborgh College in Elburg, het Christiaan Huygens College in Eindhoven, de VAK in Delft en vele andere scholen.

Enthousiasmerend

Jaarlijks bezoekt Hendrik Jan Buenos Aires om zelf workshops te volgen, deel te nemen aan intensieve seminars en zich te laten inspireren door de laatste ontwikkelingen. Als danser kenmerkt hij zich door muzikaliteit, dynamiek en liefde voor het onverwachte. Ook weet hij stemmingen en emoties uit te drukken die de muziek oproept. Als docent is hij enthousiasmerend, inspirerend en legt hij duidelijk uit.

Sinds 2006 is Hendrik Jan verbonden aan de Argentijnse tangoschool Cuartito Azul te Rotterdam waar hij momenteel lesgeeft met Regina Lerma (zie hun website).

 

Blijven leren

Ondertussen blijft Hendrik Jan zich verdiepen in de bewegingsvocabulaire van de dans, het corpus aan tangoteksten en de rijke geschiedenis van de muziek, de verschillende componisten en orkesten. Naast het geven van workshops en cursussen aan jongeren en volwassenen, verzorgt Hendrik Jan shows en optredens. Bovenal blijft er altijd veel te leren voor hemzelf en valt er altijd heel wat te trainen en te perfectioneren.